13 Mart 2016 Pazar

Erkeksen İyi Giyinirsin


Kendi kendimize sormamız gerekir: giyim kuşam, moda hep sadece kadınların derdi midir? Erkekler de modayı takip etmezler mi? Genelde bir erkek evleninceye kadar modayı takip eder. Yani tam olarak bir bayan kadar takip etmez de en azından kendi tarzına göre neler giyebilir, neler ona yakışır onu bulmaya az da olsa zaman harcar. Buna zaman harcamayan erkekler genelde evlenecek bayan bulmakta da zorluk çekerler o da başka bir konu. Evleninceye kadar erkek modasını az çok takip etmeye çalışan ve  ona göre iyi giyinmeye kendince çaba gösteren bir erkek, evlendikten sonra u işi eşine bırakır. Genelde bayanlar kocalarının kıyafetlerini de seçmeye bayılırlar zaten. Bu da ayrı bir konu.

İyi Giyinen Adam

Güzel giyinme erkek için aslında bir prestij meselesidir. Kendine yakışanı giymek iyi giyinmek bayanlar üzerindeki etkisni arttırır. Peki neden? Cevabı basit. bir erkek eğer vucut yapısına ve içinde bulunduğu ortama uygun bir kıyafet seçerse; giydiği elbise onun sahip olduğu çekici yanları göz önüne çıkaracak ve adeta vücut yapısını tamamlayacaktır. Hatta doğru kıyafet seçimi aynı bayanlarda olduğu gibi vücut kusurlarını bile ortadan kaldıracaktır. İnsanoğlunun yapısı gereği gördüğü bir kişi ile ilgili ilk olumlu ya da olumsuz izlenimi saniyenin çok az bir kısmında edindiğini göz önünde bulundurursak, o ilk bakışma anında kusurlarınızın doğru kıyafet seçmi ile örtbas edilmesi belki de hayatınızı değiştirebilir.

Yok canım o kadar da değil dediğinizi duyar gibiyim. Ama çoğu kez evli bayanlar arasında bu adamda da ne buldun anlamadım cinsinden konuşmalara çok kez tanık olmuşsunuzdur.  yolda gezerken tipi çok da düzgün olmayan adamların yanında gayet de güzel bayanların olduğuna hatta el ele tutştuklarına da hiç mi şahit olmadınız? Hepsinin ortak özellği nedir? Giyimlerine dikkat ederler.

İşte size bir sır. Bir bayan kendine yakışan bir kıyafet giydiğinde güzel olur. İyi giyinen bir erkek ise eğer yakışıklı değil ise karizmatik olur. Erkeği karizmatik yapan şey giydiği elbise ve kullandığı aksesuarlardır. Şimdi biraz da erkek giyim stili üzerine konuşalım.

Önce  Size Uygun Giyim Tarzını Öğrenin

İyi Giyinen Adam
İyi giyinmek için öncelikli olarak giyim tarzınızı belirlemeniz gerekir. Tarzınız öncelikli olarak ruh yapınıza ve dünya görüşünüze uygun olmalı. Muhafazakar biri iseniz darkot sizi ruhen skıacağı çin bedeninize otursa da verdiği rahatsızlık hareketlerinize yansır, sizde kötü durur. Dar siyah kotları genelde rockerlar tercih eder. Eğer Rap müzik dinliyorsanız bol pantolonlar iri spor ayakkabılar(muhtemelen basketbol ayakkabısı) tam size göre. Bazıları resmiyetten hoşlanır. Onlar için de takım elbise ya da yenimoda olan Smart Casual iyi bir seçim olabilir. sonuç olarak yerine ve dünya görüşüne göre elbise seçimi doğru bir başlangıç noktası olabilir.

Vücut Yapınıza Göre Giyinin

Vücut Yapınıza Göre Giyinin
Uzun ince insanların üstünde takım elbise genelde iyi durur. Onun haricinde kyafet seçimini de fit beden üzerinden yaparlarsa iyi sonuç verir. Bu durum kısa ve zayıf kişiler için de çoğunlukla geçerlidir. Eğer zayıf bir bedeniniz var ise çok bol elbiseleri tercih etmemenizi öneririm hele de uzun boylu isenizi sizi korkuluk gibi gösterir.

Kısa ve tıknaz bir yapınız varsa eğer zorunlu olmadığınız sğrece takım elbiselerden uzak durun. Yine beden yapınıza uygun günlük kıyafetler seçmeye çalışın. Hatta bol elbiseler giymek sizin için uygun olabilir. Bol elbiselerde ferahlarsınız ve rahat hereket edersiniz. Takım elbise alacaksanız illede aldığınız mağazanın aynalarına dikkat edin. Bazı mağaza sahipleri hileli aynalar kullanırlar. Bu aynalar sizi olduğunuzdan ince gösterir. aynada takım elbise içinde kendinize baktığınız zaman işte bu dersiniz. Yıllardır aradığınız üstüne tam uyan sizi artist gibi gösteren takım elbiseye kavuşturnuz. Ama heyhat!  Mağazanın oyununa geldiniz. Eğer başka bir aynda muhtemelen boy aynası olmayan yarım bir aynada tekrar kendinize baktığınızda aynı tıknaz adamı görürsünüz. bunu mutlaka yapın ikinci bir aynada kendinize bakın. Eve gittiğiniz zaman iş işten geçebilir moralliniz bozulabilir. Bu da benden bir tüyo.


Kıyafette Renk Seçimi Önemlidir.

içine girdiğniz ortamın ambiyansından tutun da günlük hayatta kurduğumuz ilişklilere kadar her yerde önemlidir uyumlu renklerle elbise seçimi. Bu cümle braz anlamsız gibi gelse de aslında her şeyi özetliyor. Resmi ortamlar için koyu kıyafetler şart. Bunun haricinde aynı renk giyiniyorsanız elbiseniz o rengin farklı tonlarında olmalı. Monokromatik renk seçimi deniyor buna. Aynı rengin tonları bir ambiyans etkisi oluşturur.

Monokromatik Renk Seçimi

Bunun harcinde kontrast renkleri ve tamamlayıcı renk kombinasyonlarını da deneyebilirsin.

1 yorum:

  1. Renk olarak sorun değil,kendime göre elbise bulamamaktan şikayetçiyim.kalıbıma uyan bir elbise hiç bulmak mümkün değil.Çinlilere uygun kalıplarda diktirmişler diyorum. yazık ülkenin insanına.

    YanıtlaSil